شرکت سخت افزاری و نرم افزاری بکآپ

این وبلاگ جهت ارائه نرم افزار های بروز و کمیاب ، مقاله ها ، آموزش ها و ... توسط تیم بکآپ به وجود آمده است

شرکت سخت افزاری و نرم افزاری بکآپ

این وبلاگ جهت ارائه نرم افزار های بروز و کمیاب ، مقاله ها ، آموزش ها و ... توسط تیم بکآپ به وجود آمده است

شرکت سخت افزاری و نرم افزاری بکآپ
تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
طبقه بندی موضوعی

۲۵ مطلب در شهریور ۱۳۹۵ ثبت شده است

۳۱
شهریور
۹۵

سامسونگ عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده‌ی حافظه‌های SSD را در اختیار دارد و برای حفظ جایگاه خود همواره محصولات جدیدی را راهی بازار می‌کند. این کمپانی ساعاتی پیش نسل جدید حافظه‌های SSD خود را با نام ۹۵۰ پرو و ۹۶۰ ایوو رونمایی کرد. این حافظه‌های جدید SSD علاوه بر یدک کشیدن پرظرفیت‌ترین حافظه‌های SSD جهان، سرعت بالایی را نیز در اختیار کاربران قرار می‌دهند. این حافظه‌های SSD شامل دو محصول M.2 PCIe است.


سامسونگ حافظه‌ی SSD با نام ۹۶۰ پرو را در حافظه‌های ۵۱۲، ۱ و ۲ ترابایتی راهی بازار خواهد کرد. سرعت خواندن اطلاعات از این حافطه‌ی SSD قریب به ۳٫۵۰۰ مگابایت در هر ثانیه است، حال آنکه سرعت نوشتن روی این حافظه ۲٫۱۰۰ مگابایت در هر ثانیه اعلام شده است. ارائه‌ی حافظه‌ای با این ظرفیت با استفاده از فناوری M.2 کار چندان ساده‌ای نیست و سامسونگ خلاقیت زیادی را برای قراردادن کامپوننت‌های مختلف به کار گرفته است. برای مثال سامسونک تراشه‌ی کنترلر را در بالای ماژول DRAM قرار داده تا از این طریق فضای بیشتری برای قراردادن ماژول‌های حافظه باشد. قیمت ارزان ترین نسخه با حافظه‌ی ۵۱۲ گیگابایتی ۳۲۹ دلار تعیین شده است.


حافظه‌های سری ایوو با قیمت کمتر برای کاربرانی رونمایی شده که دوست دارند هزینه‌ی کمتری را در ازای خرید حافظه‌ی SSD‌ خود بپردازند. حافظه‌های ۹۶۰ ایوو نیز در سه ظرفیت ۲۵۰، ۵۰۰ گیگابایتی در کنار گزینه‌ی یک ترایایتی راهی بازار خواهد شد. این حافظه‌ها از فناوری Intelligent TurboWrite سامسونگ بهره می‌برد که سرعت خواندن ۳٫۲۰۰ مگابایت در ثانیه و سرعت نگارش ۱٫۹۰۰ مگابایت در هر ثانیه را در اختیار کاربران می‌گذارد. باید به این نکته اشاره کرد که سرعت حافظه‌های SSD سامسونگ در مقایسه با 950Pro که سال پیش راهی بازار شد، افزایش پیدا کرده است. فناوری Intelligent TurboWire با استفاده از یک بافر کم ظرفیت امکان نوشتن اطلاعات روی حافظه را با سرعت بیشتر فراهم می‌کند. سایز بافر در حافظه‌های SSD جدید به ترتیب برای نسخه ۲۵۰، ۵۰۰ گیگابایتی و یک ترابایتی ۱۳، ۲۲ و ۴۲ گیگابایت است تا امکان پرشدن بافر و کاهش سرعت نوشتن روی حافظه بیش از پیش کاهش یابد. قیمت ارزن‌ترین نسخه‌ی این سری برای نسخه ۲۵۰ گیگابایتی ۱۳۰ دلار تعیین شده است.

  • حامد متقی
۳۱
شهریور
۹۵



معرفی گوشی -  SamSung j7 2016


جدیدترین گوشی در بین سری J ؛ گوشی بسیار با کیفیت و با قیمت مناسب . اگر می خواهید گوشی با کیفیت و رزولوشن تصویری بالا ، سخت افزار قوی ، طراحی مناسب و زیبا داشته باشید ، پیشنهاد ما به شما سامسونگ J7 هست



سیستم عامل : اندروید 6.0.1

ابعاد صفحه : 5.5 اینچ

حافظه داخلی : 16 گیگابایت

باتری : لیتیوم یونی 3300 میلی آمپر

سیم کارت : تک سیم کارت (میکرو سیم) یا دو سیم کارت (میکرو سیم)

دوربین : 13 مگاپیکسل

ابعاد گوشی : 7.8 × 76 × 151.7 میلیمتر

وزن : 170 گرم

شبکه ارتباطی :4G




  • حامد متقی
۳۱
شهریور
۹۵


به گزارش روابط عمومی ایرانسل، آزمایش نسل 4.5 اینترنت توسط ایرانسل همزمان با عید سعید غدیر خم و با دستیابی به سرعت دانلود 1200 مگابیت بر ثانیه با نرخ تاخیر (PING) یک میلی‌ثانیه و با دانلود یک فایل ویدئویی دو گیگابایتی طی 14 ثانیه با موفقیت انجام شد.

ایرانسل پیش از این نیز در تاریخ 13 مرداد 95 در مراسم راه‌اندازی گسترده‌ترین شبکه اینترنت نسل چهار ثابت (TD-LTE) در ایران، موفق به آزمایش سرعت دانلود بالای 600 مگابیت بر ثانیه شده بود. رکورد سرعت دانلود 300 مگابیت بر ثانیه نیز پیشتر توسط ایرانسل برای نخستین بار به ثبت رسیده بود.

بر اساس این گزارش، ایرانسل به عنوان بزرگترین اپراتور دیتای ایران و اپراتور پیشرو در ارائه جدیدترین فناوری‌های ارتباطی، پیشتر نیز موفق به آزمایش فناوری انتقال صدا بر بستر نسل چهارم تلفن همراه (VoLTE) و نیز پروتکل اینترنت نسخه 6 (IPv6) شده بود.

ایرانسل پس از گذشت نزدیک به دو سال از دریافت مجوز ارتقای پروانه شبکه به نسل سوم، چهارم و بالاتر اینترنت همراه، در حال حاضر گسترده‌ترین و پرسرعت‌ترین شبکه اینترنت را در ایران ارائه می‌دهد.

  • حامد متقی
۳۱
شهریور
۹۵

Google Allo 0.1.177 مسنجر و پیام رسان جدید شرکت بزرگ گوگل است که به تازگی و رسما توسط این شرکت در مارکت اندروید معرفی شده است . مسنجر گوگل الو از تمامی ویژگی هایی که گوگل فراهم کرده است برای تجربه یک پیام رسانی کامل و کاربردی استفاده خواهد کرد. این مسنجر به طول پیشفرض از دستیار صوتی گوگل یا همان google assistant بهره خواهد برد. الو دیگر شما را مجبور به استفاده از سایز ثابت برای بیان "بلندتر" منظور و حس شما در متن نخواهد کرد و در عوض در ارسال متن یک نوار لغزنده کوچک قرار داده است که به شما اجازه می دهد پیام‌های خود را بزرگتر و یا کوچکتر به مخاطب ارسال کنید.

نام این قابلیت در اصل زمزمه یا فریاد (whispering or shouting) است. همچنین مقدار زیادی برچسب و استیکر در الو موجود است که هنرمندان مستقل و کاربران آن ها را طراحی و توسعه دادند.

  • حامد متقی
۳۱
شهریور
۹۵

تعمیرات و فروش کالای دیجیتال(لپ تاپ ٬موبایل٬تبلت)

 طراحی و چاپ تبلیغات انبوه٬ تعمیرات تخصصی ٬ راه اندازی شبکه و امنیت

ادرس:رشت ٬ بلوار قلی پور ٬ خیابان بعثت ٬ نبش کوچه نسترن

тεℓε ρнone☎️ : 013-33554024

  • حامد متقی
۳۱
شهریور
۹۵

در چند ماه اخیر، شایعات و گزارش‌های مختلفی در مورد گوشی‌هوشمند می نوت ۲ شیائومی منتشر شده است. این محصول در واقع فبلت پرچمدار بعدی کمپانی چینی است و با توجه به نسل‌های پیشین می‌ نوت ۲، یعنی می نوت و می نوت پرو، که در ژانویه‌ی سال گذشته معرفی شدند، انتظار می‌رود این گوشی‌هوشمند نیز در زمان مشابهی رونمایی شود. دیروز شیائومی دعوتنامه‌ای را برای رویداد روز ۲۷ سپتامبر (۶ مهر) ارسال کرد که در این دعوت‌نامه، به معرفی گوشی‌هوشمند می ۵ اس (Mi 5s) اشاره شده و خبری از گوشی می نوت  نیست۲. اما احتمال دارد کمپانی مورد بحث ما را غافل‌گیر کند و در رویداد یاد شده محصولات دیگری را نیز معرفی کند. از آنجا که گفته شده می نوت ۲ به زودی معرفی خواهد شد، احتمالا این محصول نیز در رویداد ۲۷ سپتامبر رونمایی می‌شود ولی در حال حاضر نمی‌توان با اطمینان این موضوع را تایید کرد.

درحالی که بسیاری از افراد منتظر هستند تا شیائومی اطلاعات بیشتری را در مورد فبلت یاد شده اعلام کند، شایعه‌ی جدیدی منتشر شده است. در شایعات و اخبار پیشین، گفته شده که می نوت ۲ در دو مدل با رم‌ ۴ و ۶ گیگابایتی عرضه خواهد شد و حالا گفته می‌شود که مدل ۸ گیگابایتی این محصول نیز معرفی می‌شود. یک اسکرین‌شات از منوی About Phone می نوت ۲ منتشر شده که در آن میزان رم دستگاه یاد شده ۸ گیگابایت است. با مشاهده‌ی این اسکرین‌شات همچنین متوجه می‌شویم که این مدل در واقع می‌ نوت ۲ پرو نام دارد و حافظه‌ی داخلی آن نیز ۲۵۶ گیگابایت خواهد بود. پردازنده‌ی این مدل چهار هسته‌ای در نظر گرفته شده و فرکانس کاری هسته‌های این چیپ نیز بر روی ۲.۶ گیگاهرتز تنظیم شده و با توجه به همین مشخصات می‌توان گفت این پردازنده‌ به احتمال زیاد اسنپدراگون ۸۲۱ است. اسکرین‌شات یاد شده همچنین مشخص می‌کند که می نوت ۲ پرو از اندروید ۷.۰ نوقا بهره خواهد برد. بد نیست اشاره کنیم که این سیستم‌عامل به نسخه‌ی جدید رابط کاربری انحصاری شیائومی موسوم به MIUI v8.6.9.8 مجهز شده است.

بنابراین به نظر می‌رسد شیائومی قصد دارد تا دو مدل معمولی از می نوت ۲ را در کنار یک مدل پرو از این محصول معرفی کند. البته در صورتی که این خبر حقیقت داشته باشد چندان هم جای تعجب نخواهد بود چراکه پیش از این در مورد پرچمدار کنونی شیائومی یعنی گوشی‌هوشمند می ۵ نیز اقدامی مشابه انجام شده است. بر اساس شایعاتی که تا کنون منتشر شده، می نوت ۲ از نمایشگری ۵.۷ اینچی بهره می‌برد که در دو مدل معمولی کیفیت فول‌ اچ‌دی و در مدل پرو کیفیت QHD خواهد داشت. بدنه‌ی این محصول نیز از جنس فلز و شیشه ساخته شده و افزون بر این انتظار می‌رود یک دکمه‌ی فیزیکی هم در پایین نمایشگر تعبیه شود. علاوه بر آنچه اشاره شد، اگر شایعات منتشر شده صحت داشته باشند، صفحه‌نمایش گوشی‌هوشمند می نوت ۲ شیائومی از دو طرف خمیده خواهد بود. البته باید در نظر داشته باشید که چند هفته قبل رندرهایی از مدل صفحه‌تخت محصول مورد بحث نیز منتشر شده است. در زیر می‌توانید اسکرین‌شاتی که گفته شده از گوشی‌هوشمند می نوت ۲ پرو تهیه شده را مشاهده کنید.

Xiaomi Mi Note 2 Pro

 

منبع :زومیت

  • حامد متقی
۲۹
شهریور
۹۵

یک نیروگاه خورشیدی در کالیفرنیا به طور تصادفی باعث مرگ بیش از ۶۰۰۰ پرنده در هر سال می‌شود. بر پایه‌ی گزارش کارکنان این مجموعه، پرندگان به سوی پرتوهای متمرکز نور خورشید پرواز می‌کنند و به طور ناخوشایندی به شعله‌های آتش تبدیل شده و می‌سوزند.

این مشکل از زمان راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی در سال ۲۰۱۴ وجود داشته است و گروه مرتبط با اداره‌ی این نیروگاه اظهار می‌کنند که همه‌ی راه‌های ممکن را برای باز داشتن پرنده‌ها از این سرانجام ناخوشایند امتحان کرده‌اند. اما تا به امروز، آنها نتوانسته‌اند روش مطمئن و کارآمدی را پیدا کنند. سخنگوی این نیروگاه دیوید ناکس (David Knox) در گفتگو با لوئیس ساگون از لس آنجلس تایمز در این باره گفت:

 ما برای کاهش تعداد پرندگان کشته شده در آن محل هر کاری که می‌توانسته‌ایم انجام داده‌ایم. اگر برای این مشکل یک راهکار سریع وجود داشت، مسلما تا به حال آن را پیدا می‌کردیم.

 دیدن پرنده‌ای که در میان پرتوهای گرم خورشید به دام افتاده و تا حد مرگ در آتش می‌سوزد در نیروگاه خورشیدی ایوانپا (Ivanpah) در صحرای موهاوی کالیفرنیا به یک اتفاق متداول تبدیل شده است. این امر به قدری متداول است که کارکنان نیروگاه، پرندگان سوخته را با تعبیر"نوارها" یا (streamers) نامگذاری کرده‌اند. دلیل این نامگذاری آن است که پرندگان در حین سوختن، پشت سر دودی سفید رنگ را به صورت خطوط نواری در آسمان از خود به جای می‌گذارند.

 دلیل این اتفاق چیست؟

 باید بگوییم که این اتفاق به طور عمده به علت طراحی کلی نیروگاه و محل آن رخ می‌دهد. این نیروگاه برای گرفتن نور خورشید از مساحتی بالغ بر ۵ مایل مربع (۱۲.۹کیلومتر مربع) از آینه‌های بزرگ استفاده می‌کند. این آینه‌ها پرتوهای نور خورشید را در سه برج ۴۰ طبقه‌ی بلند متمرکز می‌کنند.

 هنگامی که پرتوهای نور بر روی برج متمرکز می‌شوند، از انرژی آنها می‌توان به عنوان منبع توان برای توربین‌های واقع در داخل برج‌ها بهره گرفت که به منظور تولید انرژی برای شبکه برق استفاده می‌‌شوند.

مشکل اصلی این است که نورهای متمرکز شده در اطراف برج، آنجا را به مکانی بسیار جذاب برای حشرات تبدیل کرده و در نتیجه منجر به جمع شدن آنها در اطراف برج‌ها می‌شود. جمع شدن حشرات در ادامه نیز باعث جمع شدن پرندگان می‌شود. هنگامی که پرندگان از مسیر نورهای متمرکز شده برای رسیدن به محل حشرات عبور می‌کنند در میان کانون گرما به دام افتاده و طی چند ثانیه جان خود را از دست می‌دهند.

 وضعیت وقتی بدتر می‌شود که بدانیم نیروگاه فوق در امتداد مسیر هوایی پرندگان مهاجر اقیانوس آرام واقع شده است. این نیروگاه در مسیر مهاجرت مطلوب برای بسیاری از انواع مختلف پرندگان، از جمله گونه‌های حفاظت شده‌ای مانند توکاهای متنوع (thrushes) و شاهین‌های شمالی قرار گرفته است.

 بر پایه‌ی گزارش ساگون، زیست‌شناسان فدرال تخمین می‌زنند که بیش از ۶۰۰۰ پرنده در این نیروگاه در هر سال هلاک می‌شوند و حتی اگر تلاش کارکنان این تاسیسات را برای یافتن یک راه حل کارآمد در نظر بگیریم، باز هم باید اذعان کنیم که از سال ۲۰۱۴ و راه‌اندازی این نیروگاه تا به امروز واقعا تغییر کمی در شمار پرندگان کشته شده ایجاد شده است.

گری جورج (Garry George) از اودوبان کالیفرنیا (یک گروه حفاظتی که در زمینه‌ی مسیرهای هوایی پرندگان مهاجر اقیانوس آرام فعالیت دارد.) در گفتگو با لس آنجلس تایمز گفت :

 ایوانپا کشتارگاه پرندگان بوده و این کشتار در حال تبدیل به یک روند در حال گسترش در سرزمین‌های همگانی برای پرندگان است. به نظر می‌رسد با وجود پشتوانه‌ی بی‌شماری از پرندگان گذرنده از این مسیر، شاهد ادامه‌ی چنین روندی نیز خواهیم بود.

 ماجرای ایوانپا به همین موضوع ختم نمی‌شود و وضعیت بدتری هم وجود دارد. برخی از سیستم‌های بازدارنده‌ای که در محل برای دور نگه داشتن سایر حیوانات از این تاسیسات نصب می‌شوند، باعث وقوع واکنش‌های پیش‌بینی‌نشده‌ای شده‌اند. کارکنان نیروگاه یک حصار بزرگ را برای جلوگیری از در معرض خطر قرار گرفتن لاک‌پشت‌های صحرایی نصب کرده بودند، اما نتیجه‌ای که از این کار حاصل شده این بوده که شکار کوکوسان‌ها توسط کایوت‌ها بسیار آسان‌تر انجام می‌شود.

 خبر خوبی که در رابطه‌ با کوکوسان‌ها وجود دارد این است که بر پایه‌ی اعلام کارکنان نیروگاه، قرار است دریچه‌هایی روی این حصارها برای کوکوسان‌ها تعبیه شود تا این پرندگان به جای شکار شدن توسط شغال‌ها بتوانند از این حصارها عبور کرده و به مسیر طبیعی خود ادامه دهند. از سوی دیگر، پرندگانی که از آسمان این نیروگاه عبور می‌کنند دارای پیچیدگی بیشتری هستند. در واقع چطور می‌توان پرنده‌ای را از پرواز در مسیرش باز داشت؟

 باید بپذیریم که برای این مشکل هیچ راه حل آسانی وجود ندارد، سازمان خدمات ماهیان و حیات وحش ایالات متحده و سایر آژانس‌های فدرال برای یافتن رهیافت‌های محتمل وارد عمل شده‌اند. آمده بریکلی (Amedee Bricky) قائم مقام برنامه‌ی مهاجرت پرندگان در سازمان خدمات ماهیان و حیات وحش ایالات متحده در گفتگو با لس آنجلس تایمز گفت:

شاید ۹ ماه دیگر زمان لازم باشد تا بتوانیم به طور دقیق تعیین کنیم که در ایوانپا با در نظر گرفتن میزان مرگ‌ومیر پرندگان و کارآمد بودن روش‌های بازدارنده‌ی گوناگون چه می‌گذرد.

 در نهایت، ما امیدواریم آموخته‌ها و تجارب خود از این بررسی‌ها را به سایر کشورهای دنیا انتقال دهیم تا در توسعه‌ و ساخت نیروگاه‌های خودشان، آنها را در نظر بگیرند. چیزی که این برنامه‌ را برای ما حایز اهمیت می‌کند (البته سوای موضوع شمار مرگ‌ومیر پرندگان که طبیعتا ناخوشایند است.) این است که حتی نیروگاه‌های خورشیدی هم که همواره تصور می‌شود برای محیط زیست مفید هستند، در برخی شرایط می‌توانند همچنان تاثیرات پیش‌بینی‌ نشده‌ای روی اکوسیستم‌های محلی بگذارند.

 امید است که با تلاش گروه‌های زیادی که اکنون برای حل این مشکل وارد عمل شده‌اند، در آینده‌ی نزدیک شاهد ارایه‌ی یک راه حل کارآمد باشیم. اما تا آن زمان، شرایط برای پرندگان مهاجر مسیر هوایی اقیانوس آرام به هیچ عنوان جالب نخواهد بود.

 

 

منبع : زومیت

  • حامد متقی
۲۹
شهریور
۹۵

اینکه باطری های محصول جدید سامسونگ میترکند ، تیتر اول خبرگذاری ها شده است . شکی نیست که همین باعث شد تا شرکت اپل با آیفون 7 در صدر برند های گوشی قرار بگیرد . اوایل معرفی و عرضه شدن Note7 همه چی به نفع سامسونگ پیش میرفت و هیچ کس فکرش هم نمی کرد که سامسونگ ضرری به اندازه 1میلیارد دلار بخورد ! شاید سامسونگ برای پیشی گرفتن از رقیب اصلی خود یعنی اپل ، در عرضه Note 7 عجله کرد که همه چی به Iphone 7 تمام شد .

  • حامد متقی
۲۸
شهریور
۹۵

برنامه Video To GIF Pro 1.4c به شما امکان می‌دهد تا ویدیوهای خود را به فرمت GIF تبدیل کرده و از آنها انیمیشن‌هایی زیبا و بامزه‌ ایجاد کنید. می‌توانید یک ویدیو را از گالری انتخاب کرده و یا با استفاده از دوربین فیلم بگیرید، سپس با تعیین شروع و پایان، یک محدوده زمانی را انتخاب کرده و پیش‌نمایش را برای زمان انتخاب شده مشاهده کنید. GIFهای ایجاد شده در پوشه Pictures/VideoToGif ذخیره می‌شوند. برای اطلاعات بیشتر Menu -> About را فشار دهید. در این برنامه می‌توانید ۴ فاکتور کیفیت، رزولوشن، محدوده زمانی و تعداد فریم‌ها را مشخص کنید. توجه کنید که شما در حال استفاده از دستگاه موبایل هستید و حافظه و منابع دیگر محدود هستند. شما می توانید مشخصات GIF در پایان پنجره اصلی ببینید. وقتی GIF ایجاد شد برای دیدن آن در گالری، روی آن لمسی کنید و نگه دارید.


دانلود اپلیکیشن
حجم: 9.7 مگابایت

  • حامد متقی
۲۸
شهریور
۹۵

پیش‌بینی می‌شود که شبکه‌ی 5G انقلاب بزرگی در فناوری‌های گوشی‌های همراه به وجود آورد. چرا که این امکان را در اختیار کاربران قرار می‌دهد که با سرعت بالاتری به اینترنت دسترسی پیدا کنند ضمن این که دریچه‌ای نو به سوی کاربردهای جدید صنعتی باز کرده و به راه‌اندازی "شهرهای هوشمند" کمک خواهد کرد. گام مهم بعدی، دستیابی بهتر به فناوری‌های رو به رشد جهان است که تا تحقق این امر، مسیر زیادی باقی مانده است.


با این حال، شرکت‌ها و دولت‌های سراسر دنیا سعی بر این دارند تا با به کارگیری نکات دقیق، شبکه‌ی 5G تلفن همراه را در سطح وسیعی ارایه دهند. در ادامه به وضعیت فعلی این فناوری و روند رو به حرکت آن اشاره خواهیم کرد.

نگاهی به جزئیات

بر خلاف صحبت‌ها و سرمایه‌گذاری‌هایی که پیرامون شبکه‌ی 5G صورت گرفته است، هنوز هم مشخصات این فناوری در سطح جهانی تعریف نشده است. البته سازمان‌هایی مثل "اتحادیه‌ی بین المللی مخابرات" (ITU) و " اتحادیه‌ی نسل بعدی شبکه‌های موبایل" (MGMN) سعی بر آن داشته‌اند که ویژگی‌های شبکه‌ی 5G، تنها به عناوینی مثل سرعت انتقال داده‌ی ۱ گیگابیت بر ثانیه برای کاربران محلی به طور هم‌زمان، تاخیر کم، افزایش پوشش‌دهی و بهبود راندمان، محدود نشود. با این حال، می‌دانیم که حالت نهایی با آنچه که به عنوان وضعیت ایده‌آل تعریف می‌شود اختلاف زیادی خواهد داشت و هنوز هم بحث‌های جاری در مورد استاندارد جهانی 5G وجود دارد.

در حال حاضر فناوری، یکی از بزرگ‌ترین موانع راه تلقی می‌شود. محققان و متصدیان امر هنوز در حال بررسی معایب و مزایای تکنولوژی‌ها و سخت‌افزارهای متنوع برای سازگاری با استانداردهای 5G هستند. این تحقیقات در نظر دارند تا با بررسی انتشار امواج رادیویی میلی‌متری کوچک و فناوری انتشار امواج مایمو (MIMO)، افزایش باند لازم برای رسیدن به قابلیت‌های مورد نظر را فراهم کند. در این پژوهش، تکنینک‌هایی مانند تکرار کننده‌ی سلولی (cellular repeater) و ماکرو-تنوع (macro-diversity) با حفظ نرخ‌های بالای انتقال بیت ، اتصال دستگاه به دستگاه (D2D) را در مناطق بزرگ فراهم می‌کند. ضمن این که موارد دیگری مانند سازگاری تکنولوژی‌های قبلی با فناوری 5G سنجیده می‌شود. از این رو صنعت مخابرات با روی کار آوردن استانداردهایی مانند LTE Advanced Pro قصد دارد که پلی برای پر کردن شکاف‌های موجود ایجاد کند.


علاوه بر این، شبکه‌ی 5G قصد دارد تا امکان اتصال هم‌زمان هزاران دستگاه کم مصرف مربوط به اینترنت اشیا (IoT) را برقرار کند و گامی در جهت بهره‌وری انرژی بردارد. ضمن این که مواردی مانند برنامه‌نویسی، انتقال، پردازش و هماهنگی داده‌ها، در این مقوله جای بحث و بررسی دارد. از این رو با توجه به گستردگی کاربرد این فناوری، می‌توان درک کرد که چرا تاکنون یک توافق همه جانبه درباره‌ی استانداردهای این فناوری صورت نگرفته است و تحقیقات و بررسی‌ها همچنان ادامه دارد. از طرفی کمپانی‌های مختلف در تلاش هستند تا بخشی از مشکلات موجود را به شیوه‌ی خود حل کنند.

با این حال، توافقاتی هم بین توسعه‌دهندگان این شبکه پذیرفته شده است. فناوری 5G با استفاده از باندهای رادیویی فرکانس بالا، اجازه می‌دهد تا انتقال داده‌ها با سرعت بالاتری انجام شود. سیستم دسترسی و پوشش‌دهی شبکه شامل تعداد زیادی از فرستنده‌های کوچک‌تر است که بعضی از آن‌ها تنها چند بلوک را پشتیبانی می‌کنند تا عدم دستیابی به سیگنال‌های فرکانس بالا جبران شود. در بین دستگاه‌های مصرف کننده، گوشی‌های هوشمند با استفاده از فناوری‌هایی مانند carrier aggregation (اختصاص چند فرکانس حامل) و مایمو می‌توانند تحت پوشش ایستگاه‌های پایه‌ی متعددی قرار بگیرند ضمن این که توان کلی شبکه در این حالت افزایش پیدا می‌کند. از این رو با معرفی 5G، از پوشش‌دهی و سرعت بالای شبکه‌هایی مانند LTE، وای فای و طیف‌های باز، اطمینان حاصل خواهد شد.

شبکه 5G

توسعه‌ی 5G در ایالات متحده

در حالی که هنوز فاصله‌ی دوری با شناخت دقیق بازار 5G در سراسر دنیا داریم، بعضی از کشورها در حال برداشتن گام‌های اولیه هستند.

در اوایل ماه جولای سال جاری، ورایزون (Verizon) اولین شرکت مخابراتی در ایالات متحده است که به انتشار جزئیات ویژگی‌های شبکه‌ی 5G خود پرداخته است. این شرکت با بهره‌گیری از اسناد فنی و جزئیات مربوط به بررسی‌های صورت گرفته در تکنیک‌هایی چون پردازش آنتن‌های آرایه‌ای، فناوری‌های carrier aggregation و پهنای باند گسترده، اقدام به حرکت‌هایی در زمینه‌ی افزایش سرعت 5G می‌کند. این امیدواری وجود دارد که این تلاش‌ها بتواند به عنوان یک نقشه‌ی ساخت، نه تنها برای شبکه‌ی 5G بلکه دیگر حامل‌ها هم به کار رود.

ورایزون، با انتشار مشخصات ارتباطاتی خود در این مرحله، امیدوار است که بتواند تاثیری قوی بر تکنولوژی‌های مرتبط با استاندارد جهانی 5G بگذارد. پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که استاندارد جهانی 5G تا سال ۲۰۲۰ مشخص خواهد شد. هر چند که این احتمال وجود دارد که ورایزون در بین راه تغییر مسیر دهد. چرا که ورایزون هنوز در حال ادامه‌ی آزمایشات و بررسی‌های خود است. ضمن این که با دیگر توسعه‌دهندگان مطرح دنیا از قبیل شرکت‌های کی تی (KT Corporation)، سامسونگ و نوکیا هم همکاری دارد. در ثانی، به طور حتم بخشی از جنبه‌های شبکه‌ی 5G در اختیار مقامات دولتی خواهد بود.

شبکه 5G

هفته‌ی گذشته، کمیسیون ارتباطات فدرال (FCC) در ایالات متحده، رای به مجاز بودن طیف‌های وایرلس در فرکانس‌های بالای ۲۴ گیگاهرتز داد تا بدین منظور، بستر استفاده از فناوری‌های مربوط به 5G فراهم شود. این فرکانس‌ها می‌توانند دسترسی به باندهای ۲۸، ۳۷، ۳۹ و ۶۴ تا ۷۱ گیگاهرتز را پشتیبانی کنند. از طرفی طیف‌های پویا و طیف‌های باز هم تحت حمایت این فرکانس‌ها قرار می‌گیرند. نکته‌ی مهم دیگری که وجود دارد این است که FCC، فرکانس این باندها را به جای بخش‌های ۵ تا ۱۰ مگاهرتزی (که در حال حاضر برای شبکه‌های 4G استفاده می‌شود) به صورت بلوک‌های ۲۰۰ مگاهرتزی ارایه خواهد داد. این راهکار کمک می‌کند تا پهنای باند بیشتری برای حامل‌های 5G قرار بگیرد و به بهبود سرعت آن کمک کند. امروزه حداکثر باند فرکانسی شبکه‌های 4G LTE Advanced ۲۰ مگاهرتز است که آن هم در شرایط استفاده از حامل‌های اختصاصی چند آنتنه، تحقق پیدا می‌کند.

هر چند که باندهای فرکانس بالا کمک می‌کنند تا داده‌ها با سرعت بالاتری منتقل شوند اما به خوبی باندهای فرکانس پایین‌تر فعلی در دامنه‌های طولانی عمل نمی‌کنند. چرا که باندهای فرکانس بالا به راحتی می‌توانند در مواجهه با ساختمان‌ها مسدود شوند. از این رو FCC در رای نهایی خود محدودیت‌هایی در مورد فرکانس‌های باندهای 5G اعمال کرد. در حال حاضر، بیشتر پوشش‌های LTE در ایالات متحده باند فرکانسی معادل ۱ گیگاهرتز دارند. در صورتی که FCC رای به کاهش باندهای فرکانس 5G بدهد، به منظور فراهم آوردن پوشش کافی نیاز به افزایش ایستگاه‌های فرستنده‌ی کوچک‌تر است. در این صورت فقط در مناطق پر جمعیت راه‌اندازی این فناوری توجیه پیدا می‌کند. پس این احتمال وجود دارد که در سال‌های اولیه‌ی روی کار امدن 5G، مناطق روستایی سهمی از این فناوری نداشته باشند.

FCC در مصوبه‌ی دیگری لزوم جایگزینی خطوط قدیمی شبکه‌ی تلفن ثابت با دیگر خطوط سیمی (مانند کابل‌های فیبری) یا وایرلس مطرح کرد. ضمن این که جایگزین انتخاب شده بتواند با خدمات ضروری مانند پلیس ارتباط برقرار کند. روال کار این‌طور نشان می‌دهد که در سرمایه‌گذاری‌های مربوط به تکنولوژی‌های جدید مانند 5G، دست‌اندرکاران امر ترجیح می‌دهند که به جای استفاده از کابل‌های مسی و قدیمی به سراغ راهکارهای جدیدتر بروند.

شبکه 5G

یک روز پس از رای‌های صادره، کاخ سفید اعلام کرد که ۴۰۰ میلیون دلار بودجه جهت برنامه‌های تحقیقاتی به صندوق بنیاد ملی علوم اعطا کرده است. این کمک هزینه‌ی مالی جهت مقالات و پروژه‌های مرتبط با 5G در نظر گرفته شده است.

در حال حاضر این طور به نظر می‌آید که ایالات متحده یک رویکرد ترکیبی را در نظر گرفته است تا در روزهای اول روی کار آمدن 5G، نتایج مطابق با انتظارات باشد. بنا بر یک چارچوب زمانی، ورایزون و AT & T اعلام کرده‌اند که در سال ۲۰۱۷ شبکه‌ی 5G را به صورت آزمایشی بررسی می‌کنند و در سال ۲۰۲۰ این فناوری به صورت تجاری عرضه خواهد شد.

برنامه‌ی جهانی شبکه‌ی 5G

البته دیگر کشورهای جهان قصد ندارند تا منتظر باشند ایالات متحده اولین ارایه‌دهنده‌ی شبکه‌ی 5G باشد. چرا که با یک رقابت جهانی رو به رو هستیم. در حال حاضر، شرکت مخابرات ژاپنی ان‌تی‌تی دوکومو (NTT DoCoMo) در حال بررسی امکان استفاده از طیف موج میلی‌متری در سرعت‌های بالا است. این شرکت توانسته است این راهکار را در اولین 5G آزمایشی خود در سال گذشته ارایه دهد و در طول آزمایش سرعت انتقال داده را به ۳.۶ گیگابیت بر ثانیه برساند.در کره‌ی جنوبی هم، شرکت کی تی - که در حال حاضر همکاری نزدیکی با ورایزون در زمینه‌ی استاندارد‌های 5G دارد- در حال برنامه‌ریزی برای رونمایی از تکنولوژی 5G در المپیک ۲۰۱۸ پیونگ چانگ است.


چین هم در این میان خود را وارد بازی کرده است. آکادمی تحقیقات مخابراتی این کشور یک برنامه‌ی تحقیقاتی سه ساله ترتیب داده است تا بر روی موضوع شبکه‌ی 5G تمرکز شود. در انگلستان، دانشگاه سوری (Surrey ) یک مرکز نوآوری 5G برپا کرده است. از طرفی دانشگاه کمبریج هم اولین کتاب جامع در مورد این موضوع را با عنوان "شبکه‌ی 5G موبایل و فناوری ارتباطات ‌بی‌سیم" منتشر کرده است. در کنار این‌ها، دولت بریتانیا برنامه دارد دارد که تا سال ۲۰۲۲، امکان استفاده‌ی عمومی از فرکانس ۷۵۰ مگاهرتز در نسل بعدی ارتباطات برقرار شود. ضمن این که بودجه‌هایی در زمینه‌ی تحقیق و توسعه، در خصوص این موضوع در نظر گرفته است.

شبکه 5G

در اروپا اوضاع کمی پیچیده‌تر است. ۲۰ شرکت مخابراتی از جمله نوکیا، وودافون (Vodafone)، بی تی (BT) و دویچه تلکوم (Deutsche Telekom) از سرمایه‌گذاری در شبکه‌ی 5G ابراز رضایت کردند منوط بر این که قوانین بی‌طرفی شبکه‌ای از مواضع خود عقب‌نشینی کند. این گروه نگران است که دستاورد تلاش و سرمایه‌گذاری‌اش نتیجه‌ای از قوانین بی‌طرفی شبکه‌ای باشد. بسته به این که کمیسیون اروپا چه راهکاری برای رسیدگی به این وضعیت در نظر می‌گیرد، این مسئله می‌تواند مانع بزرگی در تنظیم جدول زمانی 5G کشورهای اروپایی ایجاد کند.

امروزه، هزینه‌ی انتقال ۱ گیگابایت داده در شبکه‌ی 4G معادل ۱ دلار است. طبیعتا با روی کار آمدن فناوری 5G این هزینه با افزایش قابل توجهی روبرو خواهد شد . به خصوص اگر برای راه‌اندازی این شبکه نیاز به استفاده از فرستنده‌های کوچک سلولی باشد و کاربران هم روند تماشای محتواهای ویدیویی با وضوح بالا را پیش بگیرند! بنابراین، به نظر می‌رسد که کسب و کار ارایه دهندگان نسل بعدی اینترنت شبکه، تفاوت‌های کوچکی با وضعیت فعلی داشته باشد.

 همچنان کارهای زیادی برای روی کار آمدن شبکه ی 5G وجود دارد که باید توسط شرکت‌ها و دولت‌ها انجام شود. از این رو آماده‌سازی 5G نیاز به تلاش مشترک سیاست‌گذاران و شرکت‌های فناوری دارد. رهاورد ظهور این فناوری، انتقال سریع‌تر داده‌ها و افزایش پهنای باند خواهد بود که کمک می کند دستگاه‌های بیشتری به یکدیگر متصل شوند و همین امر ارزش این تلاش‌ها را روشن‌تر می‌کند.

می‌توان انتظار داشت که نسل بعدی ارتباطات بی‌سیم تا قبل از سال ۲۰۲۰ در دسترس کاربران قرار بگیرد. هر چند که در مورد بعضی از کشورها - خصوصا کشورهای بزرگی مانند ایالات متحده- فراگیر شدن این فناوری کمی طولانی‌تر خواهد بود.

  • حامد متقی